31.05.2018

Det er så fantastisk flott vær ute! Bare shorts og tskjorte på jobb og høy faktor på solkremen.

Prøvepikekyss til avgangsutstillingen til 2. klasse på kunstfagskolen.

Men på kvelden samlet skyene seg og det ble et forferdelig regn og tordenvær. men var litt forfriskende med litt kjølig fuktig luft 🙂

24.05.2018

 

Enda en eksamen er ferdig og nå er de verste over! Kun bokmål skriftlig igjen imorgen så kan endelig norskbøkene bare leveres tilbake igjen! Nå ligger jeg bare henslengt på sofaen til storebror og lukten av middag har begynt å snike seg innom stua☺ Skal spise middag og slappe av litt til så skal jeg prøve å få lest litt mer i kveld.

 

Har du også eksamen i disse tider? 

24.05.2018

Første eksamen er unnagjort og det gikk kjempebra! Er så fornøyd med karakteren og nå er jeg godt innkvartert hos storebror og kjæresten, med magen full av Taco og kake! Så resten av kvelden satt vi alle å leste og fikk oss en liten kveldstur. 

Og i morgen har jeg nynorsk eksamen og må vel innrømme at jeg gruer meg ganske mye. Jeg er ikke spesielt god i nynorsk, jeg er fra Østlandet og snakker hønefossdialekt og hadde bokmål på skolen. Og læren av nynorsk på ungdomsskolen var vel noe mangelfull og fryktelig lite timer så jeg har full forståelse for folk som hater nynorsk. For vi har alt for lite av det, det skulle vært mye mer av det. For det er sånn man blir bedre, lese og høres det. Så jeg har lest masse nynorske bøker i vinter og Vært bevisst på å lese nynorske bloggere. 

 

Så må jeg bare krysse fingrene for imorgen!

Østlandsturen min i bilder

Vi gikk i slottsparken og så på alle blomstene som var kommet.

Var skikkelig turister og så på gardeskifte.

Drakk milkshake på Fridays

Tuslet rundt i Oslos gater og kikket i butikker og på folk.

Vi sola oss og tante bada, jeg syntes vannet var iskaldt så jeg feiga ut.

Drakk hvitvin av nusselig søte vinglass

Vi spiste alt for masse grillmat, så vi slang oss på sofaen og prøvde å fordøye maten og i kjent stil sovnet begge på sofaen.

Jeg og Inger luftet hundene og kjøpte oss kaffe i byen. 

Spiste massevis av kyllingsalat i varmen.

Epleblomstene har endelig kommet! Og de er like nydelige og fine som i fjor.

Denne maiuka

Så har jeg vært på østlandet! Vært og besøkt Andreas, feiret 17.mai med familie, spist is i Oslo, hjulpet til med oppussing av hus. Og mest av alt bare slappet av, kost meg masse, vært kjempesosial og ladet batteriene til neste ukens skrekkeksamener. Reiser hjem imorgen. Skal bare male et tak og et par lister først. 

13.05.2018

Det er mai og det betyr bunadstid, det betyr tradisjoner og nasjonalfølelse. Har sydd flere stakker og festdrakter i det siste til både gutter og jenter. For det er ikke så vanlig at små barn har bunad, for det er fryktelig dyrt, så jeg håper å kunne gi fine alternativer som ikke koster så alt for masse. Og det å lage festklær til små mennesker, tror jeg er noe av det morsomste jeg vet! Kunne lesse på med så masse blonder og stæsj jeg bare klarer. Finne gamle bilder, skisse ned ideer, se detaljer jeg liker, sette sammen fine fargekombinasjoner, bruke gamle broderier, blondegardiner gamle kniplinger jeg finner i skuffen hjemme. Gjøre hver enkelt unik, og kombinere gamle og nye teknikker. For mine drakter er sydd på maskin, og jeg bruker overlock i skjørtet, fordi jeg faktisk skal sitte igjen med litt penger når jeg får solgt det. Det er alltids noe håndsøm som må til, blondene blir stort sett sydd fast i tuppene for hånd og alle knapper og hemper blir sydd på for hånd, men hvis jeg skulle sydd alt for hånd hadde jeg måtte plusse på en null iallefall på klærne mine, og da hadde jeg ikke solgt noe. Så man må finne en balansegang mellom tradisjoner, håndverk og effektivitet. Men det er vanskelig med konkurransen som er nå til dags. Når det blir solgt festdrakter til barn til 200 på matbutikken så har jeg ikke sjanse til å matche den prisen. Bare hektene og blondene kommer på nærmere 200 kr og når jeg selger mine for 500 så sitter jeg ikke igjen med så mye, men jeg kan ikke ta mer for da kjøper ingen det. Men hvis man bruker litt ekstra penger på å kjøpe sånne ting så får man noe som er helt spesielt. Jeg elsker det jeg gjør, og jeg tar meg tid til å gjøre det skikkelig, jeg masseproduserer ikke, jeg bruker mennesker jeg kjenner, fotografier fra en svunnet tid som inspirasjon. Alle plaggene er unike og hvis det er noe jeg lager flere av, så er det i et veldig begrenset antall. For hvorfor se ut som alle andre, når du heller kan være unik?

ting å være glad for i det siste

Sollys som gir fregner i ansiktet.

Kunne lese til eksamen i bikini ute på verandaen. 

Skal nedover til østlandet og møte Andreas igjen neste uke.

Jeg skal se de små søskenbarna mine gå i 17.mai tog.

Spise middag ute i finværet. 

Ha fri på lørdag.

Spise opp posen med kanelsnurrer jeg lagde. 

Grille.

Smører meg inn med bodybutteret til The body shop som lukter mohito på kvelden, så alt sengetøyet mitt lukter lime.

Se sauene springe ute på jordet.

Vi har ruget fram 5 baby kyllinger.

Plukke blomsterbuketter med hvitveis og lage blomsterkranser.

Kunne gå i kjole uten strømpebukse.

Sitron is,

Gå i bunad igjen.

Varme sommerdager der man ikke orker å spise varm mat, bare ting som sushi, reker, og kyllingsalat.

 

07.05.2018

Jeg har kommet hjem fra senvakt, men har drukket alt for masse kaffe så er ikke det minste trøtt. Er ganske sliten, men hjertet hamrer i brystet mitt av koffein så må nok bare finne meg i å ligge våken til det roer seg ned. Dessuten er det løpetid her, og med ei tispe og en hann som ikke skal pare seg så kan man bare forestille seg den ulinga og klynkinga det har vært her den siste uka. Neste uke blir egentlig en ganske rolig uke, mye som skal gjøres og endel jobbing, men helt overkommelig hvis jeg fokuserer og bare gjør det som er nødvendig 🙂

 

Hvordan ser uka de ut?

06.05.2018

Har hatt en deilig frilørdag. Sov til jeg våknet av meg selv, spist varm frokost og stort sett bare vært på hobbyrommet og sydd. Drukket en kanne te alene og stort sett bare tatt alt med ro.

 

-hvordan har din lørdag vært?