Møte, kaffe og utstillingsdag

Noe av det eneste jeg virkelig ikke klarer å venne meg til her på vestlandet er været. Igår jogget jeg meg en tur i strålende sol og 13+ grader. Idag når jeg kikket ut vinduet i dag tidlig så var det helt hvitt ute. Det har vært alle årstider i dag, det har regnet, snødd, haglet, og vært sol.

Vi har hatt en travel dag og gått i møter, og planen om å spise lunsj ute i parken ble ganske uaktuell pga været, men de var så snille på jacu at vi fikk lov til å ta med nista vår og få kjøpt kaffe der. Jeg bare sier det, men kaffen deres er helt fantastisk!

Mocca og wienerbrød, Nam! 
 

Busset meg hjem igjen fra skolen og hivde i meg ettermiddagsmat før jeg tok meg en liten time på soverommet og ryddet.

Så bar det ned igjen til sentrum for å besøke Annika og lille Sofia en liten time før vi skulle på åpning av “Moving”. Det er en campingvon med fire prosjektorer inni som viser film og lager lyd. Det var for lyst til å greie å se særlig i vinduene, men når det blir mørkt kommer det til å bli kjempestilig!

Aggregat gjengen.

Favoritt statement smykke mitt ifra Bikbok.

Siden jeg sluknet på sofaen etter en travel og fin dag så ble det ikke middag, men nattmat.

xoxo

Når tingene tar overhånd

Jeg har vært en hamster, det har jeg vært hele livet. Jeg var en sånn jente som klippet rundt teipen på gavepapiret, for å ikke ødelegge det. Jeg samlet på steiner og skjell og frimerker, stort sett alt man kunne samle på. Jeg har aldri vært flink til å kaste ting, og når mamma syntes at det ble for ille, tok hun noen skikkelig opprydningsdager sammen med meg på rommet mitt, der vi gikk igjennom alt ifra klesskap til hyller og skuffer. Det var like fælt hver gang, ikke fordi mamma var ufin om det eller noe sånt, men fordi jeg skammet meg. Skammet meg over alt rotet og alle de unødvendige tingene jeg hadde dratt i hus. At jeg ikke selv klarte å forstå når nok var nok. 

Den samme følelsen fikk jeg nå når hun og pappa var på besøk sist. Ikke fordi det ikke var koselig, men fordi det var så mye ting overalt. Ting som til og med har prislappen på seg. Mamma ringte senere på kvelden og spurte om jeg trengte hjelp til å rydde. Hun er jo bare snill og vil hjelpe meg. Hun så det at det hadde blitt for mye igjen. Etter den samtalen så begynte jeg å gråte. Jeg gråt fordi jeg skammet meg over at alle tingene har tatt så overhånd at det faktisk ikke er koselig å ha besøk lenger. At det ikke bare er å måppe over gulvet og sette et par tallerkner i oppvask maskinen så er det klart for besøk, men jeg istede helst trenger to dager for å rydde å ordne så vi kan ha besøk. Jeg orker ikke å ha det sånn lenger. Jeg orker det ikke. Så nå denne påsken har det vært endel intensive ryddedager. Ting har blitt lagt i esker og pakket bort, et par søppelsekker skal til Fretex, og noe skal selges. Og det er så utrolig deilig. Deilig å vite hvor alt er, at alt har sin egen plass. 

Jeg er ikke helt i mål enda. Soverommet er ikke ferdig, og bokhylla må gås igjennom og jeg må ommøblere stua, men det er ikke så uoverkommelig lenger som det det føltes ut som. Jeg gjør litt hver dag istede for å si at jeg skal gjøre alt på en dag, for det går ikke. Så jeg har satt meg som mål å bli ferdig iløpet av denne uka.                                                                                                                                                                                                          

Av og til så bare må man rydde opp i tingene sine, kvitte seg med ting man ikke trenger lenger, og pakke vekk litt som man er for glad i, men bare ikke passer helt inn akkurat nå, det er noe jeg tror er bra for alle. Det blir lettere å tenke når man ikke har så mye rot rundt seg som tar opp alle tanker. Jeg må bare bli flinkere til å gjøre det oftere så slipper jeg å føle at det er helt håpløst.

29.03.2016

Har jeg skrevet liste over alt jeg må gjøre i løpet av de neste ukene, i kronologisk rekkefølge til og med. Bunadsjakka til en liten kar er topp pri for å si det sånn.

Ellers så har jeg så smått begynt å pakke ned påskepynten. Men kaniner er jo like søtt og aktuelt året rundt, så litt får stå igjen. Også har jeg gått innom alle butikker som hadde så mye fin påkepynt, og kjøpt inn litt til 50% rabatt. Det kommer jo tross alt påske neste år og! 😉

Siden PC jobbet i dag, og ikke sluttet før sent så ble det litt mørkt for de antrekksbildene. Men kl  er 8 på dette bilde… Det er fremdeles sol ute, ikke beksvart. Det er så utrolig deilig å se at det er over 10+ grader og våkne opp til sol om morgenen.

Dette var også min siste fridag før jeg skal begynne på skolen igjen, til den 2 mnd lange prosjektperioden min… Jeg grugleder meg sssskikkelig, det kommer til å bli utrolig gøy og helt forferdelig. Jeg kommer til å jobbe meg helt fordervet og jeg kommer til å kose meg glugg i hjel.

28.03.2016

Vi sov begge to fyktelig dårlig i natt, så vi sto ikke opp før langt på dag, også dro vi til Ellingsøya og spiste middag, og sa hade til Line som skulle tilbake til Bergen. Ellers så har vi ikke gjort stort egentlig.

Vi har endelig fått hengt opp hylla og fylt den med småting, som har ligget på soverommet og støvet ned siden før jul. Så iløpet av uka skal jeg få kjøpt en sånn smal bildelist til å ha under.

27.03.2016

I går så satt jeg oppe og så på film, og kikket på klokka, da var den 2.30 og så bare BÆM var klokka halv 4. Så jeg sov lenge for å si det sånn.

Det har vært en rolig dag, jeg har sydd litt, strikket endel også var vi på middag hos besteforeldrene til Per Christian. Vi har sett litt på film og bare slappet av.

Også koste vi endel med den søte pusen!

Yasmin er så utrolig pen!

Hvordan har dere brukt søndagen?